3 Aralık 2007 Pazartesi

ECE KARŞAL'ın Yüksek Lisans Tezinden Alıntı

Okul öncesi dönemi çocuklarda müzik yeteneği ve matematik yeteneği ilişkisi ve müzik eğitiminin matematik performansı üzerine etkileri

Okul öncesi 5 ve 6 yaş grubuna uygulanan müzik eğitiminin matematik performansı üzerine etkilerini incelemek için öntest ve sontest kontrol gruplu deneysel araştıma modeli uygulanmıştır. Araştırmaya 10 kişi deney grubunda, 10 kişi kontrol grubunda olmak üzere 20 çocuk katılmıştır. Deney grubundaki çocuklar, 7 ay süresince matematik faaliyetleri sırasında arka plan müziği dinlemişlerdir ve haftada iki kez araştırmacı tarafından hazırlanan müzik eğitimine katılmışlardır. Araştırmacı, matematiksel kavramları konu alan şarkılarla müzik eğitim programı uygulamıştır. Araştırmanın sonucunda, Müzik eğitim programına katılmış olan çocukların matematik performansları, eğitime katılmamış olan çocuklara göre daha yüksek bulunmuştur.
Ece Karşal; dnş.: Prof.Dr. Filiz Kamancıoğlu

3 yorum:

kübra becek dedi ki...

peki ama bu teze nasıl ulaşabiliriz? ulusal tez merkezinde açılmıyor.

Mirela dedi ki...

Ece Karşal bildiğim kadarıyla yüksek lisansını marmara üniversitesinde yapmış. marmara üniversitesinin göztepe kampüsündeki merkez kütüphanede bulabilirsiniz.
Ya da Ece Karşal Kocaeli Üniversitesinde güzel sanatlar fakültesinde yrd.doç.dr.
isterseniz ordan ületişime geçebilirsiniz kendisiyle.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.