28 Haziran 2007 Perşembe

Eğitimde Eşit Fırsat

Ülkemizin en büyük sorunlarından biridir eğitimsizlik.. Ama bunu bir de eşitsizlik takip etmekte. Eğitimsizlik, bazı yerlerimizi sarmış durumda.
Eğitim sistemimiz her yerde aynı çalışıyor. Peki hiç düşündünüz mü, şartlar her yerde aynı mı? Bir çocuk zenginlik içinde yaşarken her şeye sahipken diğer yandan yoksulluk içinde yaşayan çocuklar zar zor kalem, defter bulmaya çalışıyorken eşit bir şekilde eğitim yapılıyor diyebilir miyiz?

Bu korkunç bir şeydir.. Çünkü fakir bölgelerdeki çocukların hayatları boşa gitmektedir. Herkese eşit fırsat tanımamız gerekmiyor mu?

Ayrıca zengin çocuğu kurslara,dersanelere gidebiliyor, müzik dersi, resim dersi alabiliyor.. Peki yaz tatili boyunca ne yapacaklarını bilmeyen şartları çok elverişli olmayan yerlerde yaşayan çocuklar ne olacak. Şu anda Barış için müzik projesinde çalışıyorum, proje her çocuğun müzik eğitimi alma hakkından yola çıkmış.. Projenin uygulandığı yerde sadece küçük bir park var. Ne yapacak çocuklar bütün yaz o küçücük parkta? Kilitlenmiş durumda, duruyorlar o küçük yerde.

"KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYORLAR"

Çok az proje yapılıyor, çocukların eğitimi için daha çok şey yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
Ülkemizin gelişmesi için yenilikçi ve farklı projelere ihtiyacımız var.. Çocuklarımızı aydınlatacağımız projeler... Bir çok yerde çocuklar, enerjilerini boşa harcıyorlar..
Oysa düşünün biraz, bu kadar genç nüfusa sahip bir ülke, eğitimi gelişmiş olsaydı nasıl da dinamik ve güçlü bir ülke olurdu?!
İradeli ve dinamik öğretmenlere ihtiyacımız var.

Yetmiyor bu yaptıklarımız herşey çok az geliyor bana, çok yavaş ilerliyoruz..


Öğretmen dediğin çocukların içindeki enerjiyi ve yaratıcılığı çıkarmalı, çocukların gözleri parlamalı..
Gözleri ışıldayan çocukların geleceği ile oynamayalım, öğretmen olacaksak işimizi tam yapalım. Kendilerine güvenen, mutlu bireyler yetiştirmek için.

Atatürk'ün dediği gibi; " Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacak".

Hiç yorum yok: